28 Aralık 2009 Pazartesi

pembe kedi



oldum olası herkesin çirkin bulduğu hayvanları ve bitkileri sevme işine gönüllüyüm (bkz. bull terrier).. hafta içinde de bu ucubelerden biri hayatıma girdi, sfenks kedisi :)) oynaya zıplaya gittim görmeye.. hayriş'in kulaklarından bile kıllar fışkırıyorken bu kızımızın bıyıklarının bile olmaması mutluluk verici.. neden? çünkü artık elimin altında her tüy uzunluğundan kedi var! yaşasın!..

öyle ucube bir yaratık ki, daha almadan başladık benzetmeler yapmaya..
ilk bakışta, algıda köftecilik marifetiyle tüysüz siyam olduğuna kanaat getirdim..

sonra, kol ve bacak eklemlerinin oralar büzüşünce tam bir kokoreç görüntüsü elde ediliyor..

alnındaki çizgiler de atari ambleminin çıkış noktası bence.. adam kedinin alın yazısına bakıp çizmiş kağıda, satmış milyon dolara..

uyurken ya da insana bakıp gözlerini yumarken tam bir uzaylı.. gözleri, ağzı, kulakları, her şeyiyle..

kardeşimiz yavaş yavaş yürürken ise kanatları olmayan bir yarasa.. belgeselin birinde izlemiştim yarasaların dallarda yürüyüşünü.. baş aşağı yürüyorlar ya, ters çevirip yayınlamıştı afacanlar.. aynı bizim pembe'nin kanepe üstündeki hali..


şimdi tek derdimiz kendisine isim bulmak.. sahibi ve memo* tutturmuşlar eski mısır'dan olsun diye.. güzel bir şey bulan elini korkak alıştırmasın, yazsın lütfen.. ben isis diyorum :)

* sevgili kişisi :)
edit: pempenin adı isis oldu sonunda..

7 yorum:

devrim dedi ki...

"papirüs" olabilir :)

demo dedi ki...

di mi.. boş bir sayfa diyerekten :)

denizero dedi ki...

___çok şekermiş ama .... tüysüz kedi de ne tuhaf oluyo hakkaten ya :)__

demo dedi ki...

ve buna rağmen kalorifer fonksiyonunu hakkıyla yerine getiriyor :) bir de, çok minicik ve incecik tüyleri var aslında.. ama insan var mı yok mu ondan bile emin olamıyor, eser miktarda diyim en iyisi :))

Adsız dedi ki...

Bu kediyi sokağa mı attınız acaba?

Adsız dedi ki...

madem çok seviyordun bu kediyi neden bıraktın sokağa? bu ilandaki kedi sizin değil mi: http://www.facebook.com/?ref=home#/photo.php?pid=3163165&id=180936529181

demo dedi ki...

aa.. gerçekten de bizim kız bu.. ama ilan kesinlikle bizim değil.. isis şu anda evinde pembe-mışıl uyumakta.. belli ki ayşen hanımın kamerasında bir sorun var veya fotoğraf çekemeyecek kadar meşgul ve sfenks'in neye benzediğini göstermek için bizim kızı kullanmış.. kullanmadan önce haber edeymiş iyi olurmuş.. içiniz rahat etsin, bizim buralardan sokağa hiç bir dört ayaklı atılmaz :)