26 Eylül 2010 Pazar

hollanda..











evvvaaaattt... neerdekalmştk?? ben tembelim, defterdeki yazıları buraya geçirip fotoğraf falan eklemek zor geliyor.. ama bir yandan da insan anlatmak istiyor -hala.. işte ikinci durağım: putten.. utrecht-viyana arası 16 saatlik otobüs yolculuğumda yazdığım notlardır..
"the green heart of holland" tanımı, evsahibim winus'ın neredeyse her putten deyişinden sonra tekrarladığı şeydi.. ama adam haklı.. "yeşil mi istiyorsun.. doğa mı.. göl mü.. hayvan mı.."deyip de yüce Rabbim beni buraya yollamış meğer.. bir yerleşim yeri ancak bu kadar yeşil olabilir..! ah bi de hava güneşli oluvereydi eyiydi.. o zaman, göl kenarında yeşilliklerin üzerinde bira içip sonra da uzanıp gözlerime inanamamaya orada devam edebilirdim.. inşallah bu fantazimi avusturya'da gerçekleştirebilirim, gmunden'den çok umutluyum :)

hollanda'da geçirdiğim günlere dair aklıma gelen en etkileyici deneyimlerim; guus'la yaptığımız 1,5 saatlik motor gezisi, amsterdam hayvanat bahçesinde yaşadıklarım ve gay pride canal parade 2010'a tanık olmaktı..

edit: şimdi tatilimin bitiminden 1 ay sonra bu listeye coffee shop'ta coffee içişimi, sex museum'u condomerie'yi de ekliyorum.. insani bir ilk üç listesi yapma isteğinin kurbanı olmasınlar :)

fotoğraflar, münich-amersfoort arası tren yolculuğumdan, almanya-hollanda karışık :)

Hiç yorum yok: