8 Ekim 2008 Çarşamba

cinnet


geçenlerde "cinnet" adlı filmi izledik arkadaşlarla.. tam olarak beklediğimizi de bulduk.. texas chainsaw massacre ayarında bir korku filmi işte.. filmden çıkınca bunun türk versiyonu ne olur diye düşünüp, kurgulayıp çok güldük..

film anahatlarıyla şöyle.. (izlemek isteyenlere uyarı; izledikten sonra okuyun) tatile çıkan bir çift, ormanlık alanda gezip tozarlarken, fanatik hıristiyan bir başka çiftin eline düşer.. çocukları olmadığı için ormanda yakaladıkları insanların bebek yapmasını sağlayıp, bebeği aldıktan sonra hayatlarına mutlu-mesut devam etmektir aslında aşırı dinci çiftin amacı.. fakat istedikleri bebek 'kutsal evlilik bağı altında' doğmuş olmalıdır!!! yani iki sevgilinin çiftleşmesi işlerine yaramaz!! bu durumda yapılacak şey yakalanan kişileri zina yapmaktan kurtarıp, usulünce evlendirmektir; tabii ki bağlı oldukları kilisenin kurallarına uygun bir şekilde yapılacak bir törenle.. bizimkiler pek de ilgilenmedikleri için default bir katolik töreniyle evlendirilirler; alıkonuldukları dehlizdeki odalarından çıkarılıp gelinlik-damatlık giydirildikten sonra tabii ki.. gerisini de tahmin edebiliriz zaten.. ettikleri her küfürde ve tanrının adını gereksiz yere her kullandıklarında terbiye edilmek için bizimkilerin yedikleri silleler-tokatlar, çiftleşmeye edilen itirazlar, bunu takip eden işkenceler.. kan-revan falan işte..

şimdi bunun türk-islam versiyonunu hayal edelim bakalım..

adam kaçıran çiftin aşırı dinci olması sebebiyle koyu yeşil bir islama yöneltilmeleri gerekiyor tabii kurban çiftimizin.. burayı çeşitlendirmek çok eğlenceli oldu aslında arkadaşlarla filmden hemen sonra yaptığımızda.. zorla kelime-i şehadet getirtilerek müslüman olmaları, imam nikahıyla evlendirilmeleri, onca işkencenin arasında kılık-kıyafete dikkat etmek için birsürü zahmet falan işte..

hadi bakalım.. ben türk-islam versiyonunu burada ballandıra ballandıra yazamıyorum.. annem kızıyor.. şaka bir yana, yazdım ama yayınlamayı gözüm yemedi.. çok fena.. demek benim de başıma gelebiliyormuş bu salak durum.. millet orada aşırı dincileri yerden yere vuran filmi çekip, bir de bütün dünyada gösterime sunuyor.. hem de en beterinden muhafazakar bir hükümetin olduğu ülkeden çıkıyor bu iş.. üstelik kimsenin de bunu bir tarafına salladığını sanmıyorum.. biz de burada üç kişi bir araya gelip, "olm bizim burda çekilse vallaha öldürürlerdi tüm kadroyu... kesin.." yorumunu yapmakla kalıyoruz.. e daha ne diyim.. zaten diyemiyorum, sesim kısıldı..

Hiç yorum yok: